Praca licencjacka – Transport specjalistyczny na przykładzie przewozu artykułów żywnościowych - Serwis prace magisterskie - źródło wiedzy i pomocy naukowych

prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace naukowe, opracowanie pracy magisterka, wzory prac mgr, wzory prac dyplomowych, wzory prac licencjackich, wzory prac dyplomowych, wzory prac naukowych,
prace@pracemagisterskie.home.pl
Przejdź do treści
Transport specjalistyczny na przykładzie przewozu artykułów żywnościowych
Praca dyplomowa nr 22-05__Liczba stron: 64__Cena: 260 zł
Spis treści:

Wprowadzenie, cel pracy......4

Rozdział 1
Systemy bezpieczeństwa zdrowotnego......7
1.1. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia......7
  1.1.1. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej......8
  1.1.2. System zarządzania bezpieczeństwem żywności – HACCP......10
  1.1.3. IFS – International Food Standard......16
  1.1.4. IFC Logistic......17
1.2. Uregulowania prawne przewozu drogowego żywności......18
  1.2.1. Międzynarodowe uregulowania prawne przewozu drogowego żywności......18
  1.2.2. Krajowe uregulowania prawne przewozu drogowego żywności......19
  1.2.3. Protokół ATP......21
  1.2.4. Obszar obowiązywania Umowy ATP......23

Rozdział 2
Warunki transportu produktów spożywczych i żywnościowych......25
2.1. Informacje ogólne o produktach spożywczych......25
2.2. Przewóz artykułów spożywczych......25
2.3. Warunki temperaturowe podczas transportu produktów żywnościowych według Umowy ATP z 2010 roku......27
2.4. Rodzaje pojazdów przeznaczonych do transportu żywności......30
  2.4.1. Transport mięsa surowego chłodzonego......34
  2.4.2. Transport drobiu......35
  2.4.3. Transport chleba i produktów podobnego rodzaju......36
  2.4.4. Transport ryb......36
  2.4.5. Transport mleka pasteryzowanego i produktów mlecznych......38
  2.4.6. Transport jaj......40
  2.4.7. Samochody do przewozu luzem materiałów sypkich i suchych......40
  2.4.8. Transport napojów......42
2.5. Znakowanie środków transportu......43
2.6. Badania pojazdów chłodniczych......44

Rozdział 3
Techniczne i informatyczne rozwiązania w transporcie żywności......46
3.1. Rozwiązania konstrukcyjne naczep i kontenerów chłodniczych......46
3.2. Materiały izolacyjne wykorzystywane w naczepach transportu chłodniczego......47
3.3. Urządzenia rejestrujące temperaturę......48
3.4. Systemy informatyczne przeznaczone do kontroli i nadzoru nad przewozem artykułów żywnościowych......52
  3.4.1. System Telematik Trailer......53
  3.4.2. System Infosat......55
  3.4.3. System przesyłania danych pomiędzy naczepą a ciągnikiem samochodowym (DS Ster-Tir) firmy Data System......58

Zakończenie......59
Literatura......61
Spis tabel......63
Spis rysunków......64
Możliwość zakupu wybranych części prac
Wróć do spisu treści